Redan på 1930-talet stod farfar Gunnar Dafgård på torget i Lidköping och sålde kött och charkuterier. För att lyckas med torghandel lärde han sig tidigt att det handlade om personlig försäljning, ha hög kvalitet på råvarorna samt vara lyhörd för kundernas önskemål. Gunnar var framgångsrik och för att möta den ökande efterfrågan byggde han en liten fabrik med egen affär i Källby, vid foten av Kinnekulle i hjärtat av Västergötland.
Gunnar insåg tidigt hur samhället och tekniken utvecklades, och att familjers behov av hjälp med att laga bra mat skulle öka än mer i framtiden. Han blev en pionjär inom djupfryst mat och var också först i Sverige med att tillaga och sälja färdigpackade köttbullar och handrullade kåldolmar.
Än idag sker all tillverkning i Källby och sedan länge är tredje generationen av familjen Dafgård verksam i företaget. Med samma matglädje och engagemang arbetar de fortfarande för att utveckla bra mat som Gunnar Dafgård gjorde på sin tid.